Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Comunicació

S’inaugura una exposició sobre Jaume Desfar, senyor de Vacarisses

23 de març de 2015


Dissabte, es va inaugurar l’exposició Jaume Desfar, conseller de Pere el Cerimoniós i senyor de Vacarisses. Orígens i formació del poble. L’eix de la mostra eren les imatges de 15 pergamins del Marquesat de Castellbell, que es troben a l’Arxiu de la Corona d’Aragó i que la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vacarisses va digitalitzar a principis d’any. Els documents, del segle XII al XIV, fan referència al terme i senyoriu de Vacarisses.

 

La presentació dels pergamins es va acompanyar de la transcripció dels textos en llatí i d’un resum del seu contingut, en català. Tot plegat es va complementar amb imatges il·lustratives, a més de restes de ceràmica i mapes, per ajudar a la comprensió de la història de Vacarisses. També s’hi va poder visualitzar un audiovisual sobre el orígens i la formació del poble, amb especial atenció sobre la figura de Jaume Desfar.

 

La presentació de la mostra, que comptar amb una elevada assistència, va anar a càrrec de l’alcalde de Vacarisses, Salvador Boada; el regidor de Cultura, Lluís Alburquerque, i l’encarregat de la transcripció i la traducció dels textos originals i de l’assessorament històric, Joan Valls.  • L'exposició es va poder visitar a la Sala dels Cups d'El Castell.

Enllaços relacionats

COMENTARIS

No hi ha comentaris.

Política de privacitat

L’informem que, d’acord amb el Reglament (UE) 679/2016, les seves dades seran incorporades en un fitxer propietat de l’Ajuntament de Vacarisses.

Aquestes dades seran utilitzades únicament amb la finalitat de donar resposta a la sol·licitud que ens heu remès.

Per a la seva tranquil·litat, l’Ajuntament de Vacarisses ha pres totes les mesures previstes en la citada normativa per garantir la confidencialitat i seguretat de les seves dades. Pot ampliar aquesta informació a l'apartat sobre protecció de dades de l'Avís legal.

En cas que vulgui exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, oposició, supressió, limitació o portabilitat, ho podrà fer enviant un correu electrònic a l’adreça vacarisses@vacarisses.cat.


  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats