Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Ajuntament Blocs d'opinió Els partits opinen

El Terme 145 (març)

ERC

Feina feta!
L’any 2017 Vacarisses començava la recollida Porta a Porta. A la comarca del Vallès Occidental, només Matadepera i Palau Solità i Plegamans, en part, feien aquest tipus de recollida. El govern d’esquerres d’aleshores va fer una aposta valenta i, al final de 2017, va implantar aquest sistema de recollida.
Vacarisses passava d’un reciclatge que no arribava al 40% al 82% actual, essent un dels municipis que més bé ho fa a nivell nacional.
Aquest canvi no s’hagués pogut fer sense la implicació entusiasta de la majoria de veïns i veïnes, malgrat que un percentatge petit s’hi va oposar.
Argumentàvem que era el camí a seguir, que no n’hi havia un altre, que la millor manera d’ajudar el planeta és reciclar més i millor i que, a més, a partir de 2020, aquells municipis que no ho fessin pagarien més cara la tona de brossa portada a planta. Estem al 2020 i tenim els deures fets. Com ja vàrem argumentar, aquest serà un mandat on molts municipis passaran a fer aquest sistema de recollida: el 2020, Rellinars, Ullastrell i Barberà del Vallès (una part), i el 2021, Sant Llorenç Savall, Sentmenat, Palau Solità i Plegamans i Polinyà passaran a formar part d’aquest club.
Altres municipis més grans com Terrassa, Castellar, etc. començaran a fer proves pilot per anar implementant aquest sistema en els seus respectius municipis. Cal felicitar-nos per la determinació presa per aquell equip de govern que va decidir l’anterior mandat fer aquesta aposta, i cal felicitar la vila de Vacarisses pel compromís amb el medi ambient.
Acabar, com sempre, demanant la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats i exiliades.

 

UIPVUIPV reclama més seguretat
En el ple de gener, UIPV vam presentar una moció per l'increment dels robatoris i de cases ocupades, en domicilis de Vacarisses.
Els efectius policials que tenim assignats a Vacarisses per a la prevenció i investigació d'aquest tipus de delinqüència es mostren clarament insuficients per a prevenir i resoldre aquest increment de robatoris. L'actual legislació i l'aplicació que en fan jutges i fiscals no és un element dissuasiu per als delinqüents, ja que la poca penalització de la reincidència i la llibertat provisional són vistes en benefici dels delinqüents i no en benefici d'una societat més segura que respecti la llibertat i la propietat privada dels qui pateixen aquests delictes.
UIPV estem preocupats per l'increment de la inseguretat a Vacarisses, que es concreta amb els robatoris, alguns amb força i, fins i tot, amb la presència dels veïns dins del seu domicili.
Demanem al Govern de la Generalitat que, compartint aquesta preocupació i d'una manera concertada amb els Ajuntaments, s'impulsin les actuacions policials necessàries i coordinades per resoldre aquesta problemàtica. També instar la Fiscalia General de Catalunya i al Tribunal Superior de Justícia per tal que, en els seus respectius àmbits de decisió, siguin amatents en les fases de graduar les peticions de pena, de les sentències i de considerar la reincidència. També cal que aquesta preocupació arribi als grups del Parlament i del Congrés dels Diputats, perquè se sol·liciti una modificació del Codi Penal per elevar les penes per
aquesta tipologia de delictes.

 

 

logo vxvTornem a la inspecció de l'abocador
L'equip de govern ens informa, a través de la proposta del regidor de Medi Ambient, que l'Ajuntament ha aprovat, en Junta de Govern, presentar al·legacions a la modificació substancial de l'autorització ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, el 13 de desembre de 2019, amb registre d'entrada nº 8.545. Per aquest motiu, el representant del nostre grup a l'Ajuntament va fer les següents preguntes al regidor de Medi Ambient. Volem saber quina persona està fent les visites a la nova cel·la de l'abocador i amb quina periodicitat. Volem saber si totes les mesures reflectides a l'informe municipal que es va aprovar estan implantades i quines no. La resposta va ser que no ho sabien. Vista aquesta resposta, VxV va formular: prego la possibilitat d’assistir a la pròxima visita programada pel tècnic de Medi Ambient. La resposta de l'Alcalde va ser totalment positiva i la visita, programada pel dia 11/02/2020, a les 17 h. Els objectius que pretenem son garantir l'estabilitat del dipòsit, revisar el control d’aigües subterrànies, garantir la correcta gestió dels lixiviats (tant els que es produeixen a l'abocador com els procedents d'altres instal·lacions externes), control del perímetre d'abocaments que excedeixi els 4.000 m2 autoritzats, seguiment del control d’aigües al Torrent del Llor (tant amunt com avall), seguiment exhaustiu de la fase de clausura de la cel·la, seguiment de les instal·lacions de difusors amb productes absorbents de pudors. Per aquests i altres motius, ens hem de posar un altre cop en guàrdia; seguirem informant.

 

  

PSCEleccions autonòmiques a la vista
Després de tant temps d’inactivitat del govern Torra-Aragonès, incapaç de donar respostes als problemes comuns i quotidians de les persones, ens trobem esperançats davant de la propera
convocatòria d’eleccions que poden fer canviar el rumb i el panorama polític del país.
Els socialistes anhelem aquesta nova etapa en què caldrà decidir si volem més procés, més unilateralitat i zero resultats o si, al contrari, girem full per iniciar un nou rumb cap a les polítiques reals i de progrés, les que està esperant la ciutadania i, especialment, les classes socials més vulnerables i castigades per la crisi.
Nosaltres seguim compromesos en superar aquesta etapa de conflicte des del diàleg, la negociació, el pacte i el reconeixement mutu, perquè no es podrà superar mai amb la derrota d’una meitat contra l’altra.
Aquest esperit hauria de ser present en els propers líders polítics i Miquel Iceta és qui millor representa aquesta manera de ser i de fer.
Som molts els qui no compartim el projecte independentista i també tenim veu i ha de ser escoltada. Per això, reclamem un espai de diàleg on es tinguin en consideració la diversitat d’opinions, perquè, si no és així, mai avançarem ni com a país ni com a societat.

  

 

Movem Vacarisses

Més inversions i millor planificació per cuidar la nostra vila i entorn. Més informació a les entitats per obtenir les subvencions. Més millores mediambientals
Des de Movem Vacarisses, creiem que el nostre municipi requereix un canvi en la planificació i dotació de recursos per al condicionament adequat dels espais i zones públiques.
Vacarisses és un municipi amb gran extensió i dispersió, i arribar a tot arreu es fa complex. És justament per això que, en el nostre municipi, cal prioritzar recursos i una millor organització en els arranjaments de carrers, neteja viària, parcs, zones verdes, etc.
L’aposta per viure a Vacarisses és, cada cop més, la recerca de la tranquil·litat, l’entorn, i viure en uns espais nets i agradables. Des de Movem Vacarisses, no ens cansarem de dir que no volem grans obres insostenibles, sinó aconseguir que el que ja tenim es mantingui en condicions adequades.
Afegim algunes qüestions sobre el darrer Ple Municipal:
Vam manifestar que les bases aprovades per aconseguir les subvencions per part de les entitats i associacions del municipi han de ser degudament explicades als interessats/es, i per això, caldria fer reunions o convocatòries als efectes d’apropar més la informació i, així, que aquestes puguin aconseguir el màxim de subvenció.
També vam insistir en l’obertura pels matins de la deixalleria municipal, i fer-hi els arranjaments pendents ja pressupostats i tècnicament estudiats.

Igualment, vam requerir l’estat de la convocatòria de la comissió abocador-CTRV. I l’aclariment sobre el retorn econòmic del porta a porta.

 

 

Cs Vacarisses

Pleno poco productivo para nuestro municipio
En el pleno de enero, desde Ciutadans Vacarisses, votamos a favor una moción presentada por parte de UIpV, aunque, por desgracia, esta moción servirá, más que nada, para dar al ciudadano la imagen de que el ayuntamiento se preocupa por la falta de seguridad en el municipio. No lo decimos nosotros, fue reconocido por el regidor de UIpV. Que los partidos que conforman el ayuntamiento están tan preocupados como los propios ciudadanos es innegable, pero eso no sirve de mucho más ante una situación tan grave.
La segunda y última moción es otra propaganda independentista sobre Quim Torra y Junqueras que deja patente, una vez más, que somos el único partido no independentista del consistorio, ya que el resto de partidos se abstuvieron o votaron a favor, hablando incluso de presos políticos (en lugar de delincuentes juzgados) o exiliados (en lugar de criminales fugados). Este vocabulario lo esperamos de ERC, pero extraña oírlo por parte de VxV o UIpV, que son partidos municipalistas y, en teoría, sin ideología de partido. ¿Hablan en nombre de todos sus votantes?
Sabemos de sobra que lo más importante para Vacarisses no es el tema de la independencia (ni a favor, ni en contra), pero pedimos, una vez más, que se cumplan las leyes, empezando por el consistorio; que se respete la ideología de todos los ciudadanos, y que no se intente interferir en sentencias judiciales desde el ámbito político. Recuerden que una de las bases de las democracias es la separación de poderes.


Data 2 de març de 2020
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats