Mida

Ajuntament de Vacarisses
Inici
Ajuntament Blocs d'opinió Els partits opinen

El Terme 112 (juny)

UIPVL'illa de vianants, referèndum sí o sí?
Després de tres mesos de la prova pilot de l'illa de vianants de l'equip de govern, volem fer algunes consideracions. Segons el nostre criteri, aquesta prova pilot s'ha fet sense cap planificació, amb una total improvisació i, segons el mateix alcalde, reconeixent que no hi ha cap informe policial que garanteixi i avali la seguretat en els canvis de direcció que han decidit posar en marxa, i amb una manca de sensibilitat envers els veïns de tot el municipi.

Segons les darreres informacions, els comerciants estan dividits i una bona part dels veïns també. Sembla que aquests canvis estan provocant conseqüències econòmiques en alguns comerços; per això, una part dels comerciants ha promogut una campanya de recollida de signatures per tal que es faci una consulta i/o referèndum, perquè els veïns/es de tot el municipi opinin i diguin què volen.
UIPV recolzem totalment aquesta iniciativa. Estem totalment d'acord en donar la paraula als veïns; un canvi tan important com aquest requereix un gran consens, no només polític, sinó també del conjunt dels vilatans i de tots els comerciants afectats.

Per altra banda, l'Alcalde ha insinuat públicament en una comissió que, al darrera d'aquest malestar, hi ha els "grups polítics de l'oposició". Doncs, Sr. Masana, s'equivoca del tot. UIPV no té res a veure amb la polèmica que actualment hi ha envers l'illa.
Potser caldria que reflexionés, sobretot, que escoltés i permetés que els veïns poguessin manifestar el seu parer i es promogués, des de l'Ajuntament, una consulta vinculant a tot el municipi.

 

 

ERC

Seguim...
Una de les feines dels polítics municipals és aconseguir recursos per poder invertir-los al municipi. Els regidors d’ERC no paren de buscar-ne. El fet de ser un partit que depassa l’àmbit municipal ho afavoreix. Enguany hem presentat esmenes als pressupostos de l’Estat per valor de 2 milions 800 mil €. Fins a l’últim minut intentarem treure recursos d’aquest estat que ens maltracta. S’han demanat recursos per construir el camp de gespa, per millorar locals de les Associacions de Veïns, per instal·lar tecnologia LED, per urbanitzar el Ventaiol, La Creu, l’Oliva i Pau Gran. Aquestes esmenes han de ser aprovades al debat dels pressupostos al Congreso. Quan surti aquest escrit, segurament, ja sabrem si s’han aprovat les esmenes o no.
També hem aconseguit 50.000 € d’una subvenció de la Diputació per arranjar el camí del Mimó i 115.000 € de subvencions de la Xarxa de Governs Locals per a varis projectes. Volem destacar els 60.000 € per a l’obertura de la franja de protecció de Torreblanca II. Els diners obtinguts són més del doble que en l’últim any de govern d’UIPV i VxV.
Per acabar, volem dir-vos que el 8 de maig es va tancar la Comissió de seguiment de la C58, creada a instàncies d’ERC, quan érem a l’oposició. ERC va presentar una Proposta de Resolució al Parlament (2013) que va ser aprovada per unanimitat i que va portar a la construcció de la separació entre carrils a la C58. Després d’un any d’implantació, els accidents han baixat un 63% i els accidents mortals, un 100%. Cal felicitar-nos tots d’aquest èxit, un èxit que es va començar a gestar amb les mobilitzacions veïnals de fa uns anys.

 

  

PSCEl futur de l’aigua a Vacarisses
Els socialistes tenim clar que la gran prioritat d’aquesta legislatura és l’aigua i, per tant, la nostra responsabilitat passa per garantir aquest recurs en l’actualitat i en el futur. Per això, és molt important qui governa un municipi i quines polítiques practica. Avui dia, podem dir amb orgull que, gràcies a la inversió feta entre 2007 i 2011 pel govern liderat pels socialistes, tenim informació sobre què està passant amb l’aigua al nostre municipi. La gran inversió econòmica en modernitzar i informatitzar les nostres instal·lacions ens va evitar l’estiu passat arribar al drama de quedar-nos sense aigua. Tenir coneixement sobre l’estat dels pous, la seva fondària, els nivells d’aigua, els m³ extrets, etc. ens va permetre, d’una banda, anticipar-nos a un problema molt greu de disminució del recurs i, de l’altra, prendre les decisions estratègiques necessàries per a evitar mals majors. Ara, i des de 2015 que tornem a ser al govern, estem donant continuïtat al que vam iniciar l’any 2007 i estem treballant en la posada en marxa de noves prospeccions i projectes d’abastament a partir del coneixement del potencial hidrogeològic del nostre territori (estudi encarregat a l’Institut Català de Recerca d’Aigua), sense deixar de banda el projecte de portada d’aigua en alta des de Terrassa, si finalment no es pot garantir el subministrament amb recursos propis. Això és fer política, anticipar-se als problemes i promoure solucions de llarg recorregut a partir del coneixement de la informació.

 

 

logo vxvReflexió sobre l'illa peatonal
El dia 10 de maig es varen complir els tres mesos que va donar l'equip de govern per fer les proves de l'illa peatonal i valorar els seus resultats. És evident que han sigut tres mesos d’una controvèrsia força interessant i d'estudi.

Veïns per Vacarisses té molt clara la seva opinió al respecte. En principi, reconeix la valentia de l'equip de govern i, més concretament, d'ERC de posar sobre la taula una iniciativa que de tots era sabut que portaria més d'una crítica. No obstant això, volem posar negre sobre blanc: el fet de notar en la iniciativa una improvisació força evident.
No estem d'acord que l'equip de govern aprovi per ple un canvi en les ordenances de la zona blava, ampliant l'horari de la mateixa, sense tenir decidit què ha de fer definitivament amb l'illa, demostrant, amb aquesta actitud, una animadversió personal a certs veïns que son crítics amb la gestió de l'equip de govern i oblidant que han sigut elegits per governar tots els vilatans, sense excepció.
Tampoc estem d'acord que l'equip de govern aprovi per ple un canvi en les ordenances dels guals a Vacarisses (Vados de entrada y salida de vehículos en las propiedades). Nosaltres creiem que aquesta és una realitat que afecta directament els veïns que viuen al nucli i no els veïns de les urbanitzacions.
Per aquestes raons i altres, vàrem decidir votar en contra de les dues iniciatives.

 

 

Movem VacarissesContinuant amb el nostre article publicat a El Terme del mes d’abril, referent a l’anàlisi del nostre programa electoral i la seva plasmació en la realitat municipal, dir-vos, en matèria d’Educació, que estem lluitant per aconseguir una escola d’adults/es que doni resposta a les necessitats formatives de les persones de més de 16 anys, les quals s’estan analitzant amb l’objectiu de veure quin tipus de formació pot impartir-se a la localitat. Apostem també per inserir encara més el servei de reforç escolar amb l’objectiu d’evitar les desigualtats derivades de factors personals, socials, econòmics, culturals o de qualsevol altre tipus, tot i que ja s’hi està treballant des del municipi, tant per al jovent, amb el Punt de Vol, com per a primària, amb l’Espai Familiar. Volem democratitzar encara més la nostra escola de música municipal, la qual ja gaudeix de la tarifació social per als usuaris i, actualment, ja es fan arribar els seus projectes tant en l’àmbit de les nostres escoles bressols, com als tallers per a joves, projectant intencions futures en les escoles de primària. No podem deixar de pressionar per prioritzar les necessitats de suport pedagògic i terapèutic dels infants amb afectacions psicomotores, sensorials o intel·lectuals. Hem de sensibilitzar-nos davant les noves propostes educatives, com les comunitats d’aprenentatge, sempre en la recerca de projectes basats en les relacions d’horitzontalitat i diàleg, que potenciïn la participació activa i positiva de tota la comunitat educativa i de l’entorn (administració, entitats, etc.).


Data 1 de juny de 2017
  • Icone facebook
  • Icone email
  • Icone impressora
AJUNTAMENT DE VACARISSES
Pau Casals, 17 - 08233 Vacarisses
Tel.: 93 835 90 02 - vacarisses@vacarisses.cat

Amb la col·laboració

Logo Diputació de Barcelona
© 2019 Tots els drets reservats